Het huidige kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl is ongeveer 100 jaar oud. Het ligt in het gelijknamige, sinds 2005 beschermde, landschap en werd in 2019 opgenomen in de vastgestelde inventaris van bouwkundig erfgoed. In 1974 kwam het kasteeldomein in handen van de provincie Antwerpen. Die bouwde het kasteel uit tot provinciaal textielmuseum (1977-1999). Vandaag is het o.a. de thuisbasis van het groendomein, het Regionaal Landschap de Voorkempen en de Bosgroepen Antwerpse Gordel. In het omliggende bos en de dreven is het aangenaam wandelen. Voor mensen met een rolstoel is er een rolwagenpad, aangeduid met roze paaltjes, dat ook geschikt is voor kinderwagens.
Het kasteel wordt niet alleen door de provincie gebruikt voor vergaderingen, maar ook door de gemeente als ceremonieruimte. Vooral bij huwelijksplechtigheden gebeurde het al wel eens dat familie van de trouwers niet tot in de trouwzaal geraakten. Dit euvel is nu opgelost want sinds begin oktober is het kasteel toegankelijk met een plateaulift aan de zij-inkom. Die overbrugt de 120 cm hoogte van de inkomverdieping. Eerst werd een helling overwogen, maar dat bleek zowel budgettair als esthetisch niet de beste oplossing.
De locatie voor de plateaulift werd afgetoetst met Inter (expertisecentrum voor toegankelijkheid), de dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen en het Vlaamse agentschap Onroerend Erfgoed. Drie mogelijke locaties werden onderzocht. De zij-ingang, die dagelijks door bezoekers en personeel wordt gebruikt, werd het meest geschikt bevonden. De plateaulift is zwart, en sluit daarmee mooi aan bij het bestaande smeedijzer van het kasteel. Een deel van de historische borstwering werd weggenomen, met advies van de dienst Erfgoed, en wordt bewaard in ons erfgoeddepot.
De voorbereidende werken werden uitgevoerd door lokale firma’s: JS karweiwerken uit Wommelgem zorgde voor de betonplaat, Vast-fix uit Oelegem voorzag de elektrische voeding. De plateaulift werd geplaatst door Comfortlift- Orona uit Waregem. Medewerkers van de provinciale groendomeinen Antwerpen stonden in voor de aanleg van het pad.